Ovog puta sam pravila u pravougaonom kalupu, ali isto je lepa i u kružnom kalupu prečnika 28cm.
Sastojci
Kore:
- 12 belanaca
- 12 kašika šećera
- 18 kašika mlevenih orasa
- 3 kašika kakao
- 6 kašike brašna
- 7 dc mleka
- 250gr šećera
- 200gr čokolade
- 12 žumanaca
- 8 kašika brašna
- 250gr maragrina
- 200gr šećera u prahu
- 150gr čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema
Kora:
Čvrsto umutiti 4 belanaca sa 4 kašike šećera, zatim dodati 6 kašika orasa, 1 kašiku kakao i 2 kašike brašna. To je smesa za jednu koru, ispeći ukupno tri na 180C.
Fil:
U lonac za kuvanje na pari, sipati 4 dc mleka i 250gr šećera. U posudi umutiti 12 žumanca, 3dc mleka i 8 kašika brašna. Dobro umutiti da bude bez grudvica. Kada mleko počne da vri, dodati smesu od žumanaca. Kada se sve lepo sjedini i zgusne dodati 200 gr čokolade. Kada se istopi, ostaviti fil da se dobro ohladi.
Posebno umutiti 250gr margarina sa 200gr šećera u prahu, pa spojiti sa ohlađenim filom.
Redati:
kora-fil-kora-fil-kora-fil-glazura od čokolade
Ukrasiti po želji