- 50 dag jagoda
- 1 limun
- 60 dag sira
- 2 v.ž vanilin šećera
- 8 dag šećera
- 20 dag bijele čokolade
- 4 jaja
- 400 g slatkoga vrhnja
Priprema
Jagode operite,očistite i prerežite ili narežite na ploške.Limun operite-koricu naribajte a sok istisnite.Sir pomiješajte s šećerom,vanilin šećerom i sokom i koricom od limuna.
Čokoladu rastopite na pari.Jaja kremasto pomiješajte u posudi uronjenoj u vruću vodu.Postupno umiješajte čokoladu.Kremu od jaja stucite u posudi uronjenoj u hladnu vodu pa umiješajte kremu od sira.Vrhnje istucite u polučvrsti šlag pa umiješajte u kremu od sira.
Prsten za tortu (promjera 26 cm) stavite na pladanj za tortu.Stavite unutra pola kreme i zagladite.Na to stavite 1/3 jagoda i preostalu kremu...
...a potom kolač stavite na najmanje 4 sata u zamrzivač.Jagode pomiješajte s malo šećera,prsten maknitepolako uz nož uronjen u vruću vodu.Pospite jagodama i odmah poslužite.