jako jednostavno i fino :)
Sastojci
potrebno je
- 4oo g pilećeg bijelog mesa
- po potrebi so, biber ulje
- 200 g šampinjona
- pola praziluka
- 1,5 dl goveđe supe
- 1 dl bijelog vina
- peršunov list, timijan
Priprema
- Šnicle od pilećeg bijelog mesa usoliti i pobiberiti pa na zagrijanom ulju ispržiti sa obe strane, oko 15-ak minuta, izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane
- Šampinjone oprati
- I isjeći na tanke listove
- Ubaciti u masnoću u kojoj se pržilo meso, dodati praziluk isječen na kružiće, dodati so, malo bibera, timijan i sitno isjeckan peršunov list, promiješati i dodati supu i bijelo vino. Kuvati na laganoj vatri 20-ak minuta poklopljeno. Ubaciti šnicle i sve skupa neka se krčka još 20-ak minuta.
- Služiti s pire krompirom