Sastojci za 12 osoba
Biskvit:
- 70 g maslaca
- 70 g šećera
- 75 g čokolade za kuhanje
- 2 jaja
- pola žlice kakaa
- 50 g oštrog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 dcl slatkog vrhnja
- 1 dcl mlijeka
- 280 g vrhnja za šlag
- 500 g čokolade s rižom
- 340 g ocijeđenih višanja
- 3 dcl soka od višanja
- 30 g gustina
- 30 g šećera
- 600 g svježeg sira
- 60 g šećera
- 500 g vrhnja za šlag
- 5 listova želatine
Priprema
Umutiti maslac i šećer,malo po malo dodavati žumanjke.sve dobro umutiti.Dodati otopljenu čokoladu i mlijeko.
Dodati brašno sa pecivom,vrhnje i ručno polako miješati.Na kraju pažljivo umiješati snijeg od bjelanjaka.
Izliti u kalup za torte i peći oko 30 minuta na 180°C.
Čokoladu s rižom razlomite i lagano otopite na pari. Vrhnje za šlag polako zagrijte i dodajte u rastopljenu čokoladu, lagano mješajući.Smjesu lagano prelijte preko biskvita i pustite da se čokolada ohladi.
Gustin i šećer razmutite sa 2-3 žlice soka od višanja. Preostali sok zakuhajte i umutite razmućeni gustin sa šećerom. Kada prokuha i dobije staklastu boju u smjesu umutite višnje, lagano umiješajte, malo ohladite i prelijte preko čokoladnog sloja.
Namočite želatinu u hladnu vodu. Sir razradite zajedno s obje vrste šećera. U posebnoj posudi umutite 450 g vrhnja za šlag do gustine jogurta. 50 g vrhnja za šlag zagrijte i otopite želatinu, pustite da se lagano ohladi te mikserom umješajte u sir, pa u sve to lagano dodajte tučeno vrhnje za šlag. Prelijte preko sloja višanja.
Ostavite u hladnjaku 3-4 sata da se stisne sloj sira.
Tortu ukrasite po želji, čokoladnim mrvicama ili strugotinama bijele ili crne čokolade, ili ispišite sa otopljenom čokoladom.