Japanska torta

Objavljeno  15:07:00  |  u  Torte


Sastojci za 12 osoba

Biskvit:

  • 70 g maslaca
  • 70 g šećera
  • 75 g čokolade za kuhanje
  • 2 jaja
  • pola žlice kakaa
  • 50 g oštrog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 dcl slatkog vrhnja
  • 1 dcl mlijeka
Čokoladni nadjev:

  • 280 g vrhnja za šlag
  • 500 g čokolade s rižom
Nadjev od višanja:

  • 340 g ocijeđenih višanja
  • 3 dcl soka od višanja
  • 30 g gustina
  • 30 g šećera
Nadjev od sira:

  • 600 g svježeg sira
  • 60 g šećera
  • 500 g vrhnja za šlag
  • 5 listova želatine

Priprema

Umutiti maslac i šećer,malo po malo dodavati žumanjke.sve dobro umutiti.Dodati otopljenu čokoladu i mlijeko.
Dodati brašno sa pecivom,vrhnje i ručno polako miješati.Na kraju pažljivo umiješati snijeg od bjelanjaka.
Izliti u kalup za torte i peći oko 30 minuta na 180°C.

Čokoladu s rižom razlomite i lagano otopite na pari. Vrhnje za šlag polako zagrijte i dodajte u rastopljenu čokoladu, lagano mješajući.Smjesu lagano prelijte preko biskvita i pustite da se čokolada ohladi.

Gustin i šećer razmutite sa 2-3 žlice soka od višanja. Preostali sok zakuhajte i umutite razmućeni gustin sa šećerom. Kada prokuha i dobije staklastu boju u smjesu umutite višnje, lagano umiješajte, malo ohladite i prelijte preko čokoladnog sloja.

Namočite želatinu u hladnu vodu. Sir razradite zajedno s obje vrste šećera. U posebnoj posudi umutite 450 g vrhnja za šlag do gustine jogurta. 50 g vrhnja za šlag zagrijte i otopite želatinu, pustite da se lagano ohladi te mikserom umješajte u sir, pa u sve to lagano dodajte tučeno vrhnje za šlag. Prelijte preko sloja višanja.
Ostavite u hladnjaku 3-4 sata da se stisne sloj sira.
Tortu ukrasite po želji, čokoladnim mrvicama ili strugotinama bijele ili crne čokolade, ili ispišite sa otopljenom čokoladom.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top