Extra čokoladne kocke

Objavljeno  10:11:00  |  u  Kolači

Čokoladne kocke sa dozom čokolade...Brownies biskvit sa lješnjacima,muss od tamne i mliječne čokolade.Ganaš od čokolade sa brusnicama i lješnjaci za preljev među kremama i ganaš na vrhu...

Sastojci
biskvit: 
  • 80 g glatkog brašna
  • 40 g kaka u prahu
  • 1/2 žličice sode
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 80 g šećera +1 žličica vanilja burbon šećera
  • 2 jaja S veličine
  • 80 ml mlijeka
  • 50 ml ulja
  • 60 g mljevenih lješnjaka,ribana korica veće naranče
  • 1 žlica ruma
  • 40 ml kipuće vode

tamna krema: 
  • 100 g tamne čokolade 60% kakaa
  • 3 žlice vode
  • 2 jaja S veličine
  • 1 puna žlica šećera,prstohvat soli
  • 100 ml vrhnja za šlag

mliječna krema: 
  • 100 g mliječne čokolade
  • 2 žlice vode
  • 2 jaja S veličine
  • 1 puna žlica šećera,prstohvat soli
  • 100 ml vrhnja za šlag

preljev između krema: 
  • 100 g tamne čokolade sa brusnicama
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 40 g sjeckanih lješnjaka
preljev po vrhu: 
  • 100 g tamne čokolade
  • 100 ml vrhnja za šlag

Priprema

Za biskvit prosijte sve suhe sastojke osim lješnjaka i korice naranče..
Pomiješajte pjenjačom sve mokre sastojke osim kipuće vode.
Mokre sastojke dodajte u suhe i lagano povežite mikserom.
U tankom mlazu dodajite kipuću vodu uz stalno miksanje na najnižoj brzini.
Špatulom umiješajte koricu naranče i mljevene lješnjake.
Stavite peći u okrugli kalup 24 cm ili manji kockasti kalup .
Pecite na 170C-35 min ili na 180C 25 min.
Provjerite čačkalicom.
Pečeni biskvit nakon 10 min preseliti u hladnjak na hlađenje.
Ohlađen biskvit stavite na pladanj za serviranje i premažite nutelom.

Priprema tamne muss kreme.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke stavite sa šećerom i soli na paru i mješajte lagano pjenjačom dok se šećer ne otopi,nekih 3-4 minuta.
Preselite ih u zdjelu za miksanje i miksajte na najjačoj brzini da se bjelanjci ohlade nekih 7-10 minuta.
Provjerite na dodir moraju biti hladni.
Rastopite čokoladu na pari sa 2-3 žlice vode.
Maknite sa vate i dodajte žumanjke razmućene pjenjačom.
Vratite na paru i kuhajte još nekih 3 minute uz stalno miješanje da se žumanjci obrade.
U mlaku čokoladu dodajte snijeg od bjelanjaka u par navrata mješajući pjenjačom da se poveže.
Istucite u zasebnoj zdjeli vrhnje za šlag i dodajite pjenjačom u čokoladu u par navrata.
Dobivenu kremu premažite na biskvit.
Stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
Za preljev čokoladu sa brusnicama(imate kupiti u lidlu ima 50% kakaa) topite u vrhnju za šlag na pari ili laganoj vatri.
U otopljenu čokoladu dodati sjeckane lješnjake.
Preliti po ohlađenoj muss kremi.
Saviti u hladnjak da se preljev stvrdne.

Priprema mliječne muss kreme.
Isto kao i za tamnu muss kremu.
Obraditi bjelanjke na pari.
Tuči dok se ne ohlade.
Rastopiti čokoladu na pari.
Maknuti sa vatre dodati žumanjke,obraditi na pari.
Umiješati u čokoladu,snijeg od bjelanjaka,pa tučeni šlag.
Preliti po stisnutom preljevu.
Staviti na hlađenje.

Kad se krema stisne prelijete ganašem.
Topite čokoladu u vrhnju i prelijte po kolaču.
Kad se stvrdne preljev ukrasite po želji.
Ja sam radila prugice sa linoladom duo.

Napomena:
Ja sam koristila manje tamne čokolade jer sam imala čokoladu sa 74% kakaa pa mi je donja krema svijetlija nego bi trebala biti.

Savjet:
slažite kolač u obruču kojeg prekrijte plastificiranom folijom ili pek papirom.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top