Sastojci
Tamni biskvit
- 5 bjelanjaka
- 15 dag šećera
- 15 dag mljevenih prženih lješnjaka
- 3 rebra tamne čokolade ( od 20 dag )
- 3 žlice brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
Bijeli biskvit
- 5 bjelanjaka
- 15 dag šećera
- 5 žlica brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1 žlica ulja
Krema
- 10 žumanjaka
- 20 dag šećera
- 1 vrećica pudinga od vanilije
- 3 dcl mlijeka
- 1 maslac ili margarin
- 10 dag krupno mljevenih lješnjaka
Priprema
Tamni biskvit
Bjelanjke dobro izmiksati, dodati šećer i još miksati da bude čvrst snijeg.
U to dodati brašno, pola pecivnog praška, lješnjake i na kraju rastopljenu čokoladu, lagano promiješati.
Staviti u tepsiju ( 25×37 ) na pek papir i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 min.
Svijetli biskvit
Bjelanjke dobro izmiksati, dodati šećer i nastaviti s miksanjem dok ne bude čvrsto.
U to dodati brašno , pecivni prašak i ulje, te lagano promiješati.
Peći na pek papiru na 180 °C oko 20 min.
Krema
Žumanjke i šećer pjenasto izmiksati, dodati puding i malo mlijeka, te izraditi da ne bude grudica.
Ostatak mlijeka prokuhati, maknuti s vatre i u njega sipati žumanjke s pudingom, lagano mješati na vatri dok ne bude dovoljno gusto.
U tako toplo dodati komadić maslaca ili margarina, promiješati i ohladiti.
U hladno dodati ostatak izrađenog maslaca i krupnije mljevene lješnjake.
Slaganje:
Tamni biskvit-krema-bijeli biskvit-krema
Na kolač možete staviti slatko vrhnje, mljevene lješnjake, poprskati čokoladom ili već nešto peto po vašem odabiru…;)
Posluživanje
Kolač sam jela i recept dobila od svoje rođakinje pod nazivom orahov san, uz manje izmjene nudimo ga vama, a tebi Snježo hvala.