Čokoladna torta sa višnjama

Objavljeno  16:18:00  |  u  Torte


Sastojci:

Neophodne namirnice za jednu koru:

  • 6 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 50 g margarina
  • 50 g rendane čokolade
  • 3-4 kašike kakaoa
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike pudinga od čokolade
  • 2 kašičice cimeta
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soda-bikarbone

Čokoladni sirup:

  • 50 g čokolade
  • 1.5 dl mleka
  • aroma ruma i komadić margarina

Žele od višanja:

  • 450 g višanja
  • 100 g šećera
  • 100 ml vode
  • 2-3 kašike gustina
  • aroma višnje i čokolade po ukusu

Fil I:

  • 3 jajeta
  • 100 g šećera u prahu
  • 125 g putera ili margarina
  • 100 g čokolade
  • 2 kašike kakaoa
  • aroma ruma

Fil II:

  • 600 ml slatke pavlake
  • 2 kašičice cimeta

Priprema

Priprema kora:
Razdvojiti belance od žumanca, belanca ulupati sa šećerom u čvrst sneg, a žumanca penasto umutiti sa margarinom. Nakon toga žumanca sjediniti sa snegom od belanaca i dodati predhodno pomešane suve sastojke i rendanu čokoladu.
Kore peći na temperaturi od 175C u plehu obloženom papirem za pečenje. Neophodno je ispeći dve kore i zatim ih preseći tako da dobijemo četiri tanje kore.

Čokoladni sirup:
Sastojke sjediniti i zagrejati da se rastope. Sirupom poprskati svaku koru.


Žele od višnje:
Pakovanje zamrznutih višanja od 450 g preliti vodom i dodati šećer. Kada se zagreje, neposredno pre ključanja, dodavati postepeno gustin i mešati žicom za fil da se ne stvore grudvice. Na kraju dodati aromu po ukusu, a prilikom hlađenja želea povremeno ga promešati da se ne bi stvorila korica na površini.

Fil I:
Penasto ulupati puter i dodavati jedno po jedno žumance, a nakon toga predhodno rastopljenu čokoladu i aromu ruma. Belanca ulupati sa šećerom u prahu u čvrst sneg, a zatim sjediniti mase.

Fil II:
Ohlađenu slatku pavlaku umutiti i dodati joj dve kašičice cimeta.

Slaganje torte:
Želeom od višanja premazati tri kore, poslednja (gornja) kora se ne filuje.

Slagati sledećim redosledom: 
kora – slatka pavlaka – kora – čokoladni krem – kora – slatka pavlaka – kora

Dekorisanje :
Gornju koru preliti glazurom od čokolade, a bočne strane oblepiti komadićima čokolade.
Komadiće dobijamo tako što rastopljenu čokoladu u tankom sloju razvučemo po papiru za pečenje i ostavino da se stegne. Mogu se isecati različiti oblici, koristiti i bela čokolada kao što sam ja to uradila:)! Pustite mašti na volju drage moje, a u slučaju da vam se žuri umutite malo više slatke pavlake i premažite tortu:))))!!!

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top